Paasiravintola – upeasti uudistuneena 2020-luvulle

Vuonna 1925 avautunut Paasiravintola on Paasitornin sydän, jossa tasokkaista kokoustarjoiluista, yrityslounaista, illallisista, cocktailtilaisuuksista sekä teemajuhlista nautitaan tunnelmallisen tyylikkäissä puitteissa.

Paasiravintola ja sen yhteydessä sijaitsevat Lasi- ja Salikabinetti uudistettiin upeasti vuoden 2020 alussa tuoden niiden käyttötapa uudelle 20-luvulle, vastaamaan tämän päivän tarpeita. Uudistuksessa panostettiin tilojen monikäyttöisyyteen, mukavuuteen ja viihtyisyyteen.

Erityishuomiota kiinnitettiin ravintolasalin muunneltavuuteen ja palvelupolun selkeyteen. Erityisruokavaliot koottiin helposti löydettäväksi kokonaisuudeksi yhteen pöytään. Logistisesti hyvin toimiva kokonaisuus tukee Paasitornin kokonaispalvelua sekä arjen kokouslounailla että juhlatilaisuuksissa.

Paasiravintolan ja sen kabinettien uudistuksessa huomiota kiinnitettiin myös valaistukseen, nykyaikaiseen tekniikkaan, kalusteisiin ja pintamateriaaleihin. Paasiravintolan 1990-luvulla toteutettu vaalea värimaailma säilytettiin kauttaaltaan. Inspiraatiota kiintokalusteiden ilmeeseen haettiin muun muassa sisäänkäyntiä koristavan reliefin siniharmaasta sävystä ja kullatuista yksityiskohdista. Ravintolasalin lattia palautettiin vastaamaan 1920-luvun alkuperäistä ilmettä.

Paasiravintolan yhteydessä sijaitseva Lasikabinetti sai uudistuksen yhteydessä katseenvangitsijaksi uniikin Hakaniemen maamerkkejä kuvastavan tapetin, jonka keskeisimmällä paikalla näkyy Paasitorni itse. Tapetin siniharmaat sävyt sitovat Lasikabinetin tyylikkäästi osaksi Paasiravintolaa. Salikabinetti varustettiin uusilla, näyttävillä valaisimilla.

Vuonna 1925 valmistuneen Paasiravintolan ja sen kabinettien uudistus on osa Paasitornin laajempaa palveludesignprojektia, jonka puitteissa on ehditty uudistaa jo perinteikkään talon aula-, kokous- ja juhlatiloja. Uudistusten suunnittelusta vastanneen Suunnittelutoimisto KOKO3:n tehtävänä on ollut etsiä keveitä linjoja Karl Lindahlin suunnittelemalle arvokkaalle, mutta oman aikansa ihanteita peilaavalle raskaalle arkkitehtuurille. Legendaarisen talon alkuperäistä arkkitehtuuria ja aitoa tarinallisuutta on korostettu ja tiloista tehty kutsuvia, leikkisiä ja toiminnallisia.

Lue lisää KOKO3:n Paasitornille toteuttamasta projektista tästä

Tutustu uudistuneeseen Paasiravintolaan tästä

Tutustu uudistuneeseen Lasikabinettiin tästä

Tutustu uudistuneeseen Salikabinettiin tästä