Paasitorni on kohtaamispaikka. Bygga Paasitorni on yhtä kuin Paasitornin tuottamat konsertit ja muut kulttuuritapahtumat.

Paasitornissa on yli sadan vuoden ajan kokoonnuttu, synnytetty uusia ideoita, neuvoteltu, juhlittu, syöty, juotu, innostuttu ja tehty pieniä tai suuria päätöksiä. Niin tehdään tänäkin päivänä. Tarjoamme asiakkaillemme ainutlaatuiset tilat ja toimivat palvelut heidän järjestämiinsä kokouksiin, juhliin ja muihin tapahtumiin. Lisäksi tuotamme itse yleisötapahtumia. Nyt ne kulkevat nimen Bygga Paasitorni alla.

 

Taustaa

Bygga eli Paasitorni oli 1960- ja 1970-luvuilla rockmusiikin saralla yksi Helsingin keskeisiä livepaikkoja. Itse Gene Vincent esiintyi Byggalla lokakuussa 1964 ja Hurriganes teki siellä kuuluisan ensimmäisen keikkansa uuden vuoden aattona joulukuussa 1971. (Tosin porrastasanteella, koska saliin oli jo buukattu Jussi & The Boys.) 1970-luvun lopussa Byggalla esiintyivät aikansa kovimmat yhtyeet, kuten Ramones ja Sweet. Byggan suosituissa discoissa biletettiin niin 70- kuin 80-luvuillakin.

Rockabilly Xmas

Juttutuvasta on muodostunut livenä nautittavan juurimusiikin ystävien keskuudessa jo käsite. Vuonna 2019 Juttiksen joulubileet laajenivat samassa rakennuksessa Byggan, legendaarisen keikkamestan, puolelle. 20.12.2019 rokattiin talolla yli 1000 hengen voimin otsikolla Rockabilly Xmas Juttis & Bygga. Koronapandemia katkaisi orastavan keikkaputken, mutta 16.12.2022 rokkarien joulubileet tulivat taas, entistä ehompina ja keskitetysti Byggan eli Paasitornin puolella. Bileiden pääesiintyjänä nähtiin molemmilla kerroilla 70- ja 80-lukujen rockabillyboomin ykkösbändi Matchbox (ja 2022 lisäksi Restless) Briteistä sekä kattavat kattaukset kotimaisia huippubändejä. Kolmannen kerran Rockabilly Xmas, pääesiintyjänä Fatboy, järjestettiin 16.12.2023. Näitä pikkujoulujuhlia ei rock’n’rollin ystävän kannata missata!

 

Pääsiäispunk

Sex Pistolsin konserttiin tammikuussa 1978 oli Byggalle myyty 1200 lippua. Konserttia ei koskaan pidetty, sillä sisäministeriö esti yhtyeen pääsyn maahan. Viranomaiset halusivat suojella nuorisoa turmiolta estämällä mielestään epäkelvon aineksen tulon Suomeen. Tästä sai kipinänsä Pääsiäispunk. Se on punkin ystävien oma festivaali, joka on järjestetty Paasitornissa kahdesti, 16.4.2022 ja 8.4.2023, lankalauantaina. Erinomaisen vastaanoton saaneilla festareilla on esiintymässä nähty sekä alan klassikkobändejä että nykykokoonpanoja. Tapahtuma saa jatkoa 30.3.2024.

 

Byggan Retrodisco K-45

Disco-nostalgiaa Paasitornissa! Ensimmäinen Byggan Retrodisco kutsui discomusiikin ystävät talolle 15.12.2023. Tapahtuma järjestetään uudelleen torstaina 28.3.2024.

Ruokailu ja majoitus

Paasitornin yhteydessä toimii kolme upeaa, erilaista ruokaravintolaa – Juttutupa, Meripaviljonki ja Graniittilinna. Tutustu vaihtoehtoihin, tee pöytävarauksesi ja tule hakemaan potkua tapahtumaan ravintoloistamme!

Paasitornin kanssa samassa kiinteistössä sijaitsee hotelli Scandic Paasi. Tee majoitusvarauksesi osoitteesta www.scandichotels.fi

Seuraa meitä verkkosivuilla ja somessa

Tiedotamme tulevista Bygga Paasitorni -tapahtumista tällä sivulla sekä verkkosivujen Ajankohtaista-osiossa. Seuraa Bygga Paasitornia sosiaalisessa mediassa

Luomme aina Facebookiin myös oman tapahtumasivun kullekin tapahtumalle. Instagramissa kaikkien Bygga Paasitorni -tapahtumien postaukset ja tarinat löytyvät byggapaasitorni-tilin alta.