Rockabilly Xmas tulee taas! – pääesiintyjänä Fatboy!

Jo kahdesti menestyksellisesti järjestetyt rokkarien joulubileet järjestetään jälleen Byggalla eli Paasitornissa – nyt vieläpä entistä ehompina!

Lauantaina 16. joulukuuta biletetään otsikolla Rockabilly Xmas 2023 kahden eri kerroksen ravintolasaleissa ja jorataan yhteensä viiden bändin ja kahden tiskijukan voimin.

Uutuutena esittelemme Juhlasalin parannetun akustiikan ja kerrosta alemman ravintolasalin levyjoraukselle pyhitetyn record hop roomin.

Bygga eli Paasitorni oli 1960- ja 1970-luvuilla rockmusiikin saralla yksi Helsingin keskeisiä livepaikkoja. Itse Gene Vincent esiintyi Byggalla 59 vuotta sitten lokakuussa 1964 ja Hurriganes teki siellä kuuluisan ensimmäisen keikkansa uuden vuoden aattona joulukuussa 1971. (Tosin porrastasanteella, koska saliin oli jo buukattu Jussi & The Boys.)

Nyt ketään esiintyjää ei asemoida porrastasanteelle, sillä Juhlasalin ohella toisena venuena on record hop -huoneena toimiva Paasiravintola.

Bileiden pääesiintyjänä Juhlasalin lavalle astuu Fatboy, ruotsalainen, mutta erityisesti suomalaista mollia ja melankoliaa diggaileva rockabillybändi.

Lämppääjinä ruotsalaisille nähdään Juhlasalissa ensinnäkin kotimaisen rock’n’rollin instituutio, pian nelikymppisiään juhliva Whistle Bait.

Suomalaiset alan naisartistit ovat vielä lukumääräisesti vähemmistössä. Esikoisalbumiaan viimeistelevä Hanna Hush edustaa tässä suhteessa tyylilajin ehdotonta kärkeä. Myös hän esiintyy Juhlasalissa bändeineen, kuten myös Sherwood Tigers, joka pitää sisällään valtavan määrän härmäläisen rock’n’rollin ja rockabillyn ydinhistoriaa. Kokoonpano on suorastaan skenen kuka kukin on.

Paasiravintolan stagella esiintyy illan aikana kahden setin verran The Gin Mill Trio, bluesin ja rockabillyn kartoittamattomilla aluevesillä sukkuloiva tyylikäs kolmikko.

Kokonaisuuden täydentävät suosikkideejiit La Lunatica ja Rockin’ Daddy.

Näitä pikkujoulujuhlia ei rock’n’rollin ystävän kannata missata!


K-18

Liput Tiketistä:
Peruslippu 33 €
Opiskelija, eläkeläinen, varussotilas, työtön 29 €
Eteispalvelu 3 €
Kaikki liput ovelta 39 € – maksu vain kortilla

Majoitus: Paasitornin kanssa samassa kiinteistössä sijaitsee hotelli Scandic Paasi. Tee majoitusvarauksesi osoitteesta www.scandichotels.fi

Seuraa tapahtumaa somessa:
Facebook
Instagram


LISÄTIETOA / BÄNDIT & DJ:T

 

Photo by Pete Alander

 

Fatboy: nostalgiaa ja progressiivista rockabillya Ruotsista!

Fatboy on rikas sekoitus vaikutteita Faron Youngista, Stray Catsista, Johnny Cashista, Elviksestä ja Roy Orbisonista The Smithsiin, Tom Waitsiin ja The Crampsiin. Viisikymmentäluvun unelmat sekä country ja rockabilly tasapainottuvat nykypopilla ja indie-rockilla. Annoksen kruunaa herkullinen kuorrutus kreikkalaista bouzouki-musiikkia ja klezmeriä – sekä ripaus suomalaisuutta.

Fatboy tarkoittaa vanhassa muusikkoslangissa kontrabassoa ja sillä nimellä päätti tämä ruotsalaisen rock’n’roll-viidakon aluskasvillisuudessa marinoitunut kuusikko alkaa kutsua vuonna 1996 perustamaansa bändiä. Ajan oloon Fatboysta on tullut paitsi ruotsalaisten, myös suomalaisten suursuosikki.

Fatboy ei ole tarkoituksellisesti retro tai vintage tai tyylillisesti tai soundillisesti tietyssä loukussa. Kuusi kaverusta vain toteuttaa intohimoaan musiikkiin.

Jo uransa alussa bändi kiinnitettiin Pistolteaternin tuotantoon Kolmen pennin ooppera, joka on Bertolt Brechtin laulunäytelmä. Lavalla se esitti Puukko-Mackien rikollisjengiä, ja tulkitsi Kurt Weillin haastavaa musiikkia tavalla, joka sai lehdistön banaaneiksi. Tukholman näytäntökauden jälkeen ooppera kiersi Ruotsin teattereissa kokonaisen vuoden ajan 1998-1999.

Myöhemmin urallaan Fatboy on esiintynyt – ja sen musiikkia on käytetty – paljon elokuvissa. Bändillä on myös voimakas Suomi-yhteys, mm. melankolisten kappaleidensa kautta. Sen uusimmalla levyllä Diggin’ The Scene vierailevat suomalaiskitaristit Esa Pulliainen ja Jo’ Buddy.

Thomas Pareigis: laulu
Hannu Kiviaho: kitarat
Jan Lissnils: pedal steel -kitara
Thomas Schuldt: basso
Marcus Källström: rummut

Katso Facebookista 
Katso Instagramista


Whistle Bait: rock’n’rollin tehosekoitin!

1950- ja 60-lukujen taitteen rehellistä Amerikan rock’n’rollia, maustettuna slaavilaisella kaiholla ja kuorrutettuna vauhdikkaalla esiintymisellä – tätä kaikkea on Whistle Bait, joka on tarjoillut takuuvarmaa livetyöstöä jo lähes 40 vuotta.

Kyseessä on todellakin yksi Suomen pitkäikäisimmistä rock-orkestereista, sillä bändi on perustettu jo 1984 ja se on tehnyt ensimmäiset levynsä jo samalla vuosikymmenellä.

Koko toimintansa ajan Whistle Bait on kiertänyt Suomea sekä muuta maailmaa. Matkan varrelle mahtuu yhteistyötä sekä ulkomaisten että kotimaisten rock-legendojen kanssa, mutta parhaiten orkesteri tunnetaan omana itsenään.

Soitinarsenaali saksofonilla, pianolla ja kitaroilla sekä stemmalauluilla takaa monipuolisen ohjelmiston, joka kattaa rock’n’rollin kultaiset vuodet Little Richard -tyylisestä räyhästä laineilla keinuvan surfin kautta hempeämpiin sävyihin. Yhtyeen nokkamies Vesa Haaja tuli tutuksi suurelle yleisölle Agentsin solistina aikavälillä 2008-2018, mutta Whistle Bait on orkesteri, jossa hän uransa aloitti ja joka tulee aina olemaan hänen henkinen kotinsa.

Vesa Haaja: laulu & kitara
Vesa Tynkkynen: soolokitara
Kim Drockila: piano
Juho Hurskainen: saksofoni
Lasse Sirkko: basso
Juha Tynkkynen: rummut


Hanna Hush: rockabillyä sielukkailla tulkinnoilla, elämänmakuisilla tarinoilla ja tiukoilla rytmeillä!

Hanna Hush lukeutuu solistina maamme harvalukuisten billylaulajattarien kärkikastiin ja bändin muusikot ovat kokeneita, vuosien varrella useissa eri kokoonpanoissa soittaneita alan ammattilaisia. Hanna Hush säveltää ja sanoittaa itse kappaleensa, jotka yhdessä bändin kanssa hiotaan timanttisiksi kokonaisuuksiksi.

Hanna Hush on julkaissut tähän mennessä kolme singleä, jotka on huomioitu myös kansainvälisessä musiikkimediassa kiinnostavien uutuuksien joukossa. Yhdellä niistä Hannan kanssa duetoi Fatboyn Thomas Pareigis. Hanna Hushin debyyttialbumin Years julkaisee Jungle Records ja julkaisu on aikataulutettu ilmestyväksi marraskuussa, juuri parahiksi ennen Byggan bileitä!

Hanna Hush: laulu
Henri Jokinen: kitarat
Juha Kujanen: basso
Ville Ilmari Niska: rummut

Katso Instagramista


Sherwood Tigers: rokkaus pidentää teini-ikää!

Keravan tiikerit esittää rock’n’rollia vuoden 2023 hengessä ja luonnehtii itseään ilmaisulla ”kumarrus menneisyyteen ja katse kohti tulevaisuutta”.

Bändin perustaja on Teddy & The Tigers -bändin legendaarinen basisti AP Niemi kantavana ideanaan kaivaa rock`n rollin aarrearkusta esiin viihdyttävää ja ammattitaidolla toteutettua materiaalia. Sherwoodin iloisten veikkojen musiikki nojaa vahvasti Elvis Presleyn, Eddie Cochranin, Gene Vincentin ja Chuck Berryn musaan, unohtamatta Teddy & The Tigersin keskeisiä hittejä.

Masa Saloranta: laulu & komppikitara
Ykä Putkinen: kitara
Rami Korhonen: kitara
Jupe Litmanen: rummut
Juho Hurskainen: saksofoni
AP Niemi: basso

Katso Facebookista


The Gin Mill Trio: räjähtävää & juurevaa!

The Gin Mill Trio soittaa rokkaavaa bluesia aikaperiodin 1940-1960 soundeillla. Vaikuttajina esim. The Big Three Trio, Howlin’ Wolf, Little Junior Parker, Memphis Minnie, Bo Diddley, Robert Nighthawk ja Big Bill Broonzy. Musiikillinen missio on tehdä juurevaa musiikkia, jossa on räjähtävää energiaa.

The Gin Mill Trion pitkän linjan juurimuusikot tunnetaan mm. bändeistä The Barnshakers (Mika), SaraLee (Eero), Tuff Times (Petteri & Eero).

Ginmilltriolaisten mielestä monet vanhat blues -levytykset kuulostavat edelleenkin sielukkaammilta ja energisemmiltä kuin suuri osa nykymusiikkista. Silti myös omia kappaleita tehdään. Bändi on julkaissut Maggie Campbell -singlen ja ”Atomic Blues Hits” -pitkäsoiton. Blues News -lehden toimittajat valitsivat jälkimmäisen vuoden 2021 parhaaksi suomalaiseksi bluesjulkaisuksi.

Yhtyeen levytykset ovat soineet koti- ja ulkomaisten roots-tiskijukkien pöydillä ja podcasteissa. Bändi edusti Suomea tammikuussa 2023 Memphisissä (USA) järjestetyssä International Blues Challenge -kilpailussa, maailman laajimmassa vuotuisessa blueskatselmuksessa ja ylsi semifinaaliin 250 esiintyjän joukosta.

Gin Mill Trio soittaa record hop roomissa illan aikana kaksi puolen tunnin settiä.

Petteri Karkkila: laulu ja cocktail-rummut
Eero Vaajoensuu: sähkökitara
Mika Liikari: kontrabasso

Katso Facebookista
Katso Instagramista


DJ La Lunatica – Record Hop Roomin valtiatar!

Rockabilly Xmasin uutuutena esittelemme levyjen tahdissa joraamiseen pyhitetyn Record Hop Room -salin, joka toimii Paasiravintolan tiloissa kerrosta alempana livebändeille varatusta ballroomista.
Record Hop Roomin itseoikeutettu valtiatar on DJ La Lunatica.

La Lunatican levylautasella pyörii mukaansatempaavia ja tanssijalkaa kutkuttavia 50- ja 60-luvun helmiä. Mukana sekä klassikoita että harvinaisempia herkkuja laajalla kattauksella rhythm & bluesista rock’n’rollin kautta doo-woppiin.

Useiden kotimaisten bileiden lisäksi La Lunatica on tanssittanut ihmisiä kahdesti Espanjassa (High Rockabilly & Tsunami A Go-Go) sekä Englannissa (Rhythm Riot).

Katso Instagramista


DJ Rockin’ Daddy: käsinpoimittua tanssittavaa!

Juhlasalin levykimarasta vastaava DJ Rockin’ Daddy on pyörittänyt levyjä alan tapahtumissa jo 15 vuoden ajan. Isukin ohjelmistossa on käsinpoimittua tanssittavaa musiikkia ja hän pyrkii aina pitämään ohjelmistossa jivereita, strolleja ja boppereita.

”Soitan paljon 50-luvun rhythm & bluesia, rockabillya ja rock’n’rollia ja tykkään myös pyörittää 60-luvun twistejä, popcornia, soulia ja doo-woppia. Välillä saatan maustaa keitosta jokusella gospel-, ska-, blues-, tai hillbillyraidallakin”, kuvailee Rockin’ Daddy agendaansa. ”Joskus on myös kiva laittaa tilanteeseen sopiva teener-slovari soimaan. Minusta niitä soitetaan aivan liian vähän alan tapahtumissa.”

Katso Instagramista


Paasitorni on kohtaamispaikka. Bygga Paasitorni on yhtä kuin Paasitornin tuottamat konsertit ja muut kulttuuritapahtumat.

Lue lisää ja seuraa somessa Bygga Paasitorni