Punk jyrää jälleen Byggalla!

Päivitetty 21.3.: Katso illan aikataulu!

Paasitornin erinomaisen vastaanoton saanut Pääsiäispunk-festivaali järjestetään jo kolmannen kerran! Lankalauantaina 30.3. punkin ystävien askeleet johtavat jälleen Hakaniemeen, jossa Paasitornin eli Byggan historiallisessa miljöössä esiintyy yhteensä kahdeksan bändiä/artistia kahdessa eri kerroksessa:

Radiopuhelimet, Tumppi Varonen & Problems, Bastards, The Valkyrians, Aino & Hajonneet, Saa Kiljua, Kalevi Helvetti (Pertti Kurikka) ja Emola-Hatsina String Band ovat tämän värikkään punk-kimaran esiintyjät.

Lisäksi tarjolla kaksi tiskijukkaa (DJ Njassa ja DJ Teendreams), erinomaiset, useassa pisteessä toimivat baaripalvelut sekä levy- ja merkkarimyymälä.


K-18

Liput Tiketistä:
Peruslippu 35 €
Opiskelija, eläkeläinen, varussotilas, työtön 31 €
Eteispalvelu 3 €
Kaikki liput ovelta 39 €, maksu vain kortilla.

Ruokailu: Paasitornin yhteydessä toimii kaksi upeaa, erilaista ruokaravintolaa – Juttutupa ja Meripaviljonki. Tutustu vaihtoehtoihin ja tee pöytävarauksesi!

Majoitus: Paasitornin kanssa samassa kiinteistössä sijaitsee hotelli Scandic Paasi. Tee majoitusvarauksesi osoitteesta www.scandichotels.fi

Seuraa tapahtumaa somessa:
Facebook
Instagram
#pääsiäispunk #byggapaasitorni @byggapaasitorni


BÄNDIT

 

RADIOPUHELIMET

Kotimaisen rockin notkein jäärä, vuonna 1986 perustettu Radiopuhelimet julkaisi järjestyksessä 16. albumin syyskuussa 2023. Mielikuvituksellisen Radiopuhelimet-nimen saanut levy ilmestyi If Societyn kustantamana ja sisältää 11 kappaletta.

Vanhinta materiaalia edustaa ”Mielenilmaus aamuyöllä”, vuoden 2005 Tommi-näytelmästä peräisin oleva haikea tango, joka pohtii: ”Olenko paskiainen vai kusipää?” Muut biisit ovat uusinta tuotantoa ja hyödyntävät bändin rytmimusiikillisia vaikutteita entistä vapaamuotoisemmin ja värikkäämmin. Levyllä kuullaan muun muassa Joy Divisionin ja noiserockin ristisiitosta, Scandinavian action progea sekä vanhaa kunnon neofunkia.

Näin on sanottu Radiopuhelimista:

”Radiopuhelinten pitäisi päästä soittamaan Viagra Boysin lämppäreinä, tai itseasiassa paremminkin toisinpäin. Enivei, se olisi herkkua.”
Ville Metsola, promoottori

”Radiopuhelimet on kirskuvaa kaaoksen järjestystä. Naturalistinen päänräjäyttäjä ja ylijäämä Mad Max –vaunu!”
Riku Mattila, tuottaja

”Radiopuhelimet on livebändi, joka ei koskaan petä. Jos haluan tehdä vaikutuksen orastavaan musiikin harrastajaan, mainitsen tuntevani Radiopuhelimien tyypit!”
Jimi Tenor, muusikko

Tervetuloa Byggalle viihtymään ja kiihtymään Radiopuhelimien omituisten rytmien tahdissa!

Jarno Mällinen – kitara, koskettimet
Jyrki Raatikainen – rummut
J.A. Mäki – laulu, huuliharppu
Antti Annunen – basso
Katz – kitara

Katso Facebookista
Katso Instagramista


 

TUMPPI VARONEN & PROBLEMS

Pelle Miljoonan kokoonpanojen tarunhohtoinen kakkosmies Tumppi Varonen (Pelle Miljoona 1980, Pelle Miljoona Oy, Pelle Miljoona Rockers, Pelle Miljoona United) muistetaan ikuisesti laulamastaan suomirokin umpiklassikosta ”Tahdon rakastella sinua”. Mutta Tumpin ura ja vaiherikas elämä on pitänyt sisällään paljon muutakin, kuten jo 70-luvun lopulla ensilevytyksensä tehneen rakastetun Problems-yhtyeen.

Problemsin viimeisimmän Kaupunki -albumin ja Tumpin Näillä mennään -soololevyn jatkeeksi bändiltä ilmestyy kattava singlekokoelma, jonka julkaisukeikka Pääsiäispunk-esiintyminen on. Sen kunniaksi Byggalla saadaan kuulla kaikki legendaariset Problems-biisit, kuten: ”Tapan aikaa”, ”Ei tää lama päähän käy”, ”Häirikkö oon”, ”Tahdomme tilaa” ym. hitit ja harvinaisuudet.

Tumppi Varonen – laulu
Petri Peevo – kitara ja laulu (Flaming Sideburns, Balls, Clifters)
Kimmo Kosenius – rummut ja laulu (Woude, Doctor’s Special)
Heikki Hiekkasalmi – basso (Automatic Eye)

Katso Facebookista


 

THE VALKYRIANS

Suomen menestynein ska-/rocksteady -yhtye on myös genren ehdoton lippulaiva maassamme. Bändin musiikillinen inspiraatio on peräisin 60-luvun jamaikalaisesta musiikista sekä brittiläisistä 1970- ja 80 -lukujen 2 Tone -julkaisuista. Näihin mausteisiin valkyrialaiset lisää lusikallisen omaa omintakeista pop-vivahdettaan. Lopputulos on erittäin positiivista, erittäin energistä ja erittäin viihdyttävää tanssimusiikkia.

Uusin albumi, The Valkyriansin tuotannon ehdottomiin kohokohtiin lukeutuva Monsterpiece, on kerännyt loistavia arvosteluja, sekä paljon radiosoittoa ympäri maailmaa.

Angster – laulu
Jah Building – basso
Junior – rummut ja taustalaulu
Mr. Moonhead – kosketinsoittimet ja taustalaulu
Skenga – kitara
Mr. Wasp – kitara
Brother Shubie – perkussiot

Katso Facebookista
Katso Instagramista


 

BASTARDS

Suomen ensimmäisiin hardcore punk -yhtyeisiin lukeutuva Bastards on perustettu jo 1981 ja se teki ensimmäisenä suomalaisena hc punk -bändinä Euroopan kiertueen vuonna 1983. Bändin levyjä on julkaistu ja myyty ympäri maailmaa, muun muassa Saksassa, Brasiliassa ja USA:ssa.

Kaikki Bastardsin vinyylialbumit on uudelleenjulkaistu 2000-luvulla Keski-Euroopasta käsin.

Bändi lopetti varsinaisen uransa vuonna 1983, mutta palasi vuonna 2021 kehiin alkuperäisessä kokoonpanossaan ja äänitti uuden Ei sotaa -nimisen ep:n. Levy julkaistiin digitaalisena vuonna 2022 ja vinyylillä 2023.

Sid Salminen – laulu
Rike Jokela – kitara
Sami ”Vuokko” Vuorinen – basso
Jaska Ahonen – rummut

Katso Instagramista


 

AINO & HAJONNEET

Aino & Hajonneet on 2020 perustettu voimapop/punkrockia soittava yhtye, jonka musiikilliset juuret ovat jossain melodisen suomipunkin ja indierockin risteyksessä – siellä, missä aamun ensimmäistä dösää odotellessa sydänsurut, mustelmat ja unelmat tarjoillaan suoraan raakana pullosta.

Debyyttialbumi Hullui unelmii julkaistiin lokakuussa 2021, ja helmikuussa 2023 kakkosalbumi Kuluneita kaikuja, molemmat Svart Recordsin toimesta. Kolmaskin albumi on jo tekeillä, ja maistiaisia siitä on luvassa Pääsiäispunkissa!

”Aino & Hajonneet -yhtyeen punkisti ärhäkkä, suomirockisti syväluotaava ja melodisesti koukukas voimapop hyötyy kakkosalbumilla hyvässä terässä olevasta biisikynästä”. Kun taitava sovitusnäkemys kohtaa kaihoisan melankolian ja punkrockin särisevän rokkihaaran, lopputulema on komeaa kuultavaa.”
(Kulttuuritoimitus.fi Kuluneita kaikuja -arvio 4,5/5)

Aino Laakso – laulu
Petri Sinkkonen – kitara
Harri Petjakko – kitara
J-M Riissanen – basso
Aki Räty – urut, piano
Eetu Pesu – rummut

Katso Facebookista
Katso Instagramista


 

SAA KILJUA

Fingerpori-henkeen nimetty Saa Kiljua tulee satumaasta, jossa punk ei kuole koskaan ja rokki on paskimmillaankin parasta.

Itsensä täysillä likoon laittavan laulaja Tiina Vaattovaaran mukaan Saa Kiljua ei ota itseään turhan vakavasti, mutta ei sen ilmaisussa pelkästä läpästäkään ole kyse. Bändin lyriikat liikkuvat kaljanjuonnista masennukseen ja päivänpolitiikasta absurdeihin tarinoihin.

Musiikillisesti monipuolinen Saa Kiljua on saanut vaikutteita hyvin monenlaisista lähteistä (mm. NOFX, Pelle Miljoona, Descendents, No Shame, Rancid). Tyylillisesti yhtyeen musiikki on perinteistä melodista punkkia, jossa on kuitenkin myös koukkuja ja vaihtelua.

Vuonna 2023 aikana Saa Kiljua keikkaili eri puolella Suomea ja esiintyi kesällä mm. seuraavilla festareilla: Qstock, Hässäkkä-Päivät, Kyyvesi Punk, Ostarifestari. Tulevaisuudessa bändi toivoo pääsevänsä kiljumaan lukuisille klubi- ja festarikeikoille ympäri Suomen.

Tiina Vaattovaara – laulu
Ilkka Immonen – basso, taustalaulu
Jyrki Niemelä – kitara
Matias Haapaniemi – rummut

Katso Facebookista
Katso Instagramista


 

KALEVI HELVETTI (Pertti Kurikka)
w. Emola-Hatsina String Band

Kalevi Helvetti on punk-kitaristi Pertti Kurikan alter ego, eli hyvän Pertin vastainen paha Pertti. Kalevi aloitti uransa vuonna 2011 julkaisemalla kummitusjuttuja sisältävän kasetin. Kasetin 150 kappaleen painos myytiin nopeasti loppuun.

Julkaisun jälkeen Kalevi on niittänyt suurempaa mainetta outsider-artistina muun muassa kuvataiteen saralta. Hänellä on ollut muutama yksityisnäyttely ja hänen taidettaan on ollut esillä mm. Kotka Artissa sekä Mäntän kuvataideviikoilla. Kalevi Helvetti on vetänyt piirustustyöpajoja koululaisille ja ansioitunut suosittuna potrettien piirtäjänä. Kalevi Helvetti on esiintynyt yleisölle useaan otteeseen, sekä duona säestäjän kanssa, että useiden improvisoivien bändien kanssa. Kalevi Helvetti on kuvannut New Yorkissa elokuvan New Yorkin rutto (2019), jota on esitetty niin festareilla kuin televisiossakin. Vuoden 2011 Kalevi Helvetti kertoo kummitusjuttuja -kasetin lisäksi Kalevi Helvetiltä on julkaistu Kalevi Helvetti elävänä! -livekasetti Paanin Kuoron kanssa sekä 7″ single ”Itku ja hammasten kiristys”/”Paholaisen äänet” (2021).

Kalevi Helvettiä Pääsiäispunkissa säestävä Emola-Hatsina String Band on Esa Kuloniemen ja Antero Mentun muodostama, instrumentaali-ilmaisuun keskittynyt duo. Ug-henkisen kokoonpanon agenda on kaksijakoinen. Se tarjoaa yhtäältä puoliakustista avant-kitarointa ja psykedeelistä folkia ja toisaalta elektro-noisea. Oman merkittävän lisänsä yhtyeen sointiin tuo myös harkiten käytetty pohjoisintialainen modaliikka, joka keskustelee duon käsittelyssä luontevasti läntisempien vaikutteiden kanssa.

Emola-Hatsina String Bandin esikois-lp Hobo Sapiens julkaistiin Karkia Mistika Records -merkillä syksyllä 2020 ja se oli arvostelumenestys. Rockadillo Records julkaisi kokoonpanon toukokuussa 2022 ilmestyneen Saniaisolento-nimisen kakkosalbumin.

Katso Facebookista (Emola-Hatsina String Band)


Paasitorni on kohtaamispaikka. Bygga Paasitorni on yhtä kuin Paasitornin tuottamat konsertit ja muut kulttuuritapahtumat.

Lue lisää ja seuraa somessa Bygga Paasitorni