Joulutunnelmaa Paasitornista

Tänä vuonna joulumieli on valloillaan Paasitornissa enemmän kuin koskaan. Talo avaa ovet yleisölle ja toivottaa tervetulleeksi joulun ajan tapahtumiin.

Oletko tutustunut Siltasaaren salattuun helmeen, Paasitornin sisäpihaan? Sitä ympäröivät vuonna 1908, 1925, 1955 ja 2012 valmistuneet, ainutlaatuisen arkkitehtonisen kokonaisuuden muodostavat rakennukset. Paasitornin joulumaailmaan kannattaa astella sisäpihalle johtavan porttikäytävän kautta, pääsisäänkäynnin (Paasivuorenkatu 5 A) ja hotelli Scandic Paasin (5 B) välistä. Vieraat vastaanottaa upea jouluvalaistus, joka ulottuu sisäpihalta ala-aulaan sekä ylös portaikkoa Juhlasaliin ja aina torniin saakka.

Paasitornin ala-aulaa koristavat kaunis joulukuusi ja jättimäinen Paasitornia esittävä piparkakkutalo. Tai pikemminkin kokonainen tuoksuva piparkakkukortteli rakennuksineen, kelluvaa ravintola Meripaviljonkia Eläintarhanlahdella unohtamatta! Piparitaideteoksen on suunnitellut graafikko Ville Helttula, ja sen toteuttamisessa häntä avustivat Paasiravintolan keittiö sekä Nora ja Miro Kannisto. Karkkia kului 20-30 kg, kola- ja mansikkanauhaa lähes sata metriä.

Lue lisää siitä, kuinka piparitaloprojekti ”lähti lapasesta” Helsingin Sanomien artikkelista

Ala-aulasta johtavat kierreportaat alas Joulu kaupungissa – helsinkiläisten joulunviettoa -valokuvanäyttelyyn, jossa on mahdollisuus tutustua joulunviettoon Helsingissä 1900-luvulla. Näyttelyn valokuvat paljastavat välähdyksiä helsinkiläisten jouluvalmisteluista, ostoksista, joulujuhlista ja pyhäpäivistä perheen ja ystävien kanssa. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Helsinki Walks Oy:n kanssa, ja sinne on vapaa pääsy kaikille kiinnostuneille, Paasitornin aukioloaikojen mukaan, aina 9. tammikuuta saakka.

Kuva: Kansan Arkisto, Yrjö Lintunen, 1949

Arkihuolesi kaikki heitä

”Arkihuolesi kaikki heitä” on ensi vuonna 100 vuotta täyttävän Naiskuoro Elegian joulukonsertti Paasitornissa. Torstaina 19. joulukuuta klo 19-20 järjestettävä konsertti tarjoaa hengähdystauon ja yhdessä laulamisen iloa joulukiireiden keskellä. Elegia laulaa ja esittää monipuolista ohjelmistoa tavoitteellisella ja raikkaalla otteella. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ennen konsertin alkua on mahdollisuus nauttia maksullisesta glögi/kahvitarjoilusta. Voit myös virittäytyä joulutunnelmaan kuuman juoman ja pikkupurtavan äärellä Meripaviljongin valaistulla jouluterassilla, joka palvelee torstaina 19. ja perjantaina 20.12. klo 15-19 sekä lauantaina 21.12. klo 14-18.

Rockabilly Xmas Juttis & Bygga

Juttutuvasta on muodostunut livenä nautittavan juurimusiikin ystävien keskuudessa jo käsite. Nyt Juttiksen joulubileet laajenevat myös samassa rakennuksessa sijaitsevan legendaarisen keikkamestan eli Byggan puolelle.

Perjantaina 20. joulukuuta rokataan otsikolla Rockabilly Xmas Juttis & Bygga kahden eri kerroksen ravintolasalissa porrastetusti yhteensä neljän bändin ja kahden tiskijukan voimin. Bileiden pääesiintyjänä nähdään 70- ja 80-lukujen rockabillyboomin ykkösbändi Briteistä, Matchbox!

Näihin rock’n’rollin ystävien kaikkien aikojen pikkujoulujuhliin odotetaan paikalle 1000 osallistujaa. Juttutupaan on vapaa pääsy, Byggalle liput 12,50 €.