Valokuvanäyttely Joulu kaupungissa – helsinkiläisten joulunviettoa

Kuva: Kansan Arkisto, Yrjö Lintunen, 1949

Yhä useampi helsinkiläinen jää jouluksi kaupunkiin, mutta on joulua vietetty Helsingissä ennenkin.

Joulu kaupungissa – helsinkiläisten joulunviettoa -valokuvanäyttelyssä tutustutaan helsinkiläisten joulunviettoon 1900-luvulla. Näyttelyn valokuvat paljastavat välähdyksiä helsinkiläisten jouluvalmisteluista, ostoksista, joulujuhlista ja pyhäpäivistä perheen ja ystävien kanssa.

Mistä ostettiin kukat ja joulun herkulliset hedelmät, millaisia leluja joulupukki on lapsille tuonut eri vuosikymmeninä? Helsinkiläiseen jouluun kuuluvat joulukadut, kauppojen jouluikkunat ja läheisten kanssa yhdessä vietetty aika.

Valokuvanäyttelyssä esitellään niin kaikkien tuntemia Helsingin jouluperinteitä, kuin myös vähemmän nähtyjä puolia Pitkänsillan pohjoispuolta ja Helsingin työväenyhdistystä unohtamatta. Se kertoo myös, miten joulua on vietetty maailman palaessa – sotavuosien joulu oli erilainen Helsingissäkin.

Joulu kaupungissa – helsinkiläisten joulunviettoa on tuotettu yhteistyössä Helsinki Walks Oy:n kanssa. Näyttely on avoinna yleisölle 16.11.2019-9.1.2020.

Näyttelyyn on vapaa pääsy kaikille kiinnostuneille, Paasitornin aukioloaikojen mukaan. Lisätietoa aukioloajoista: Paasitornin kokouspalvelu, puh. 09 7089 613. Tervetuloa!