Dekkarifestivaali Paasitornissa 21.9.

Lauantaina 21.9.2019 viidennen kerran järjestettävän, nyt ensimmäistä kertaa Paasitornissa koettavan Dekkarifestivaalin ohjelmassa on keskusteluja, kirjailijatapaamisia, pakohuonepeli ja viihteellinen rikosillallinen, jonka ohjelmasta vastaa Improvisaatioteatteri Stella Polaris.

Dekkarifestivaalissa on mukana 10 kustantamoa ja parikymmentä kirjailijaa. Päiväohjelma koostuu tämän hetken kiinnostavimpien dekkarikirjailijoiden haastatteluista ja keskusteluista sekä eksklusiivisesta oheisohjelmasta. Päivän aikana osallistujilla on mahdollisuus päästä keskustelemaan kirjailijoiden kanssa henkilökohtaisesti. Tapahtuman aikana avautuu myös Paasitornin torni, jossa Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi järjestää dekkariaiheisen pakohuonepelin. Festivaalipäivä huipentuu kolmen ruokalajin showillalliseen, jossa paikalla on myös tapahtuman kirjailijoita.

Ulkomaalaisia kirjailijavieraita on tänä vuonna festivaaleilla enemmän kuin koskaan aiemmin. Mukana ovat David Lagercrantz, Heine Bakkeid, Cilla & Rolf Börjlind, Mariette Lindstein sekä Ninni Schulman. Esiintymässä on myös laaja kirjo kotimaisia dekkaristeja Leena Lehtolaisen ja Matti Röngän kaltaisista konkareista nouseviin nimiin kuten Max Seeck, Arttu Tuominen ja Tomas Gads. Myös todelliset rikokset ovat mukana festivaaleilla, kun lavalle nousevat rikostoimittajat Mikko Gustafsson ja Janne Huuskonen sekä legendaarinen Juha ”Hermo” Rautaheimo.

Festivaalin järjestää aiempien vuosien tapaan Tammi. Päälavalle omat dekkaritähtensä marssittavat Tammen lisäksi Atena, Aula&co, Bazar, Gummerus, Into, Johnny Kniga, Kustantamo S&S, Siltala ja WSOY. Tapahtumassa mukana ovat myös luku- ja kuunteluaikapalvelu Storytel sekä Suomen dekkariseura. Samana päivänä vietetään myös Lasten dekkarifestivaalia Kallion kirjastossa.

Dekkarifestivaali Paasitornissa lauantaina 21.9.2019 – katso koko ohjelma tästä

Hanki nyt liput Tiketti.fi:stä:

KOKOPÄIVÄLIPUT 75€ (sis. osallistumisen festivaalin päiväohjelmaan klo 11-18, osallistumisen festivaalin ohjelmalliselle kolmen ruokalajin show-illalliselle klo 18-n.22 sekä Dekkarifestivaalin tuotekassin, jonka arvo on yli 50€)

PÄIVÄLIPUT 17,50€ (sis. osallistumisen festivaalin päiväohjelmaan klo 11-18)