Avoin iltapäivämatinea Paasitornissa 23.9.

Paasitorni – Matkalla maailmanperintökohteeksi

Siltasaaren jylhän kauniin graniittilinnan – Paasitornin – suunnitteli arkkitehti Karl Lindahl, ja se valmistui Helsingin Työväentaloksi vuonna 1908. Rakennuksen on alusta alkaen omistanut vuonna 1883 ensi askeleensa ottanut ja 1884 virallisesti perustettu Helsingin Työväenyhdistys. Paasitornin historia on Suomen työväenliikkeen historia pienoiskoossa ja merkittävä osa Suomen historiaa.

Paasitorni on kohtaamispaikka, jossa on yli sadan vuoden ajan kokoonnuttu, synnytetty uusia ideoita, neuvoteltu, syöty, juotu, innostuttu, opittu uutta ja tehty pieniä  tai suuria päätöksiä. Niin tehdään tänään ja tulevaisuudessakin. Maailman upeimmat ja kulttuuriarvoiltaan merkittävimmät työväentaloiksi rakennetut kohteet on nyt koottu kokonaisuudeksi, jolla tähdätään Unescon maailmanperintöluetteloon. Paasitorni on yksi näistä kohteista.

Tervetuloa kuulemaan Paasitornin historiasta, nykypäivästä ja työväentalojen kansainvälisestä Unescon maailmanperintökohde -hankkeesta!
Paasitornin markkinointipäällikkö Kati Kosonen alustaa aiheesta lauantaina 23.9. klo 14-15. Tilaisuuden Paasitornin Siltasaari-salissa järjestävät Siltasaariseura, Kallion kävelyfestivaali ja Paasitorni.
Vapaa pääsy.

Lue lisää Unesco-hankkeesta