Arkkitehtuuri Soi! Paasin Kellarissa 19.11.2022

Tervetuloa Arkkitehtuurin ja musiikin yhteiselle matkalle Paasitornin Paasin Kellariin nauttimaan upeiden muusikoiden konsertista 19.11. klo 19!

Konsertti on osa Arkkitehtuuri Soi! -konserttisarjaa. Konsertissa kuullaan muusikko-säveltäjien Heini Mielosen, Antti Utriaisen ja Sampo Tiittasen säveltämää musiikkia, joka on syntynyt Paasitornin ja Paasin Kellarin ainutlaatuisen arkkitehtuurin ja tarinan inspiroimana. Paasin Kellarin arkkitehtuurin ovat suunnitelleet arkkitehtitoimisto K2S:n arkkitehdit Mikko Summanen, Niko Sirola ja Kimmo Lintula. Illan aikana kuullaan bändiä, jossa musisoi Heini Mielonen/sello&laulu, Antti Utriainen/piano&laulu, Sampo Tiittanen/basso ja Teemu Mustonen/rummut.

Konserttiin on vapaa pääsy. Ohjelma 10 €.

Väliajalla kahvi/teetarjoilu. Ennen konserttia ja sen jälkeen on mahdollisuus nauttia Juttutuvan tai Scandic Paasin aulabaarin tarjoiluista omakustanteisesti.

Lämpimästi tervetuloa! Käynti Paasitornin pääsisäänkäynnistä, Paasivuorenkatu 5 A.


Konsertti on myös osa Kallion Kulttuuriverkoston 19.-27.11. järjestämää Kallio Kipinöi -kulttuuriviikkoa. Tutustu viikon ohjelmaan täältä


Taustaa

Arkkitehtuuri Soi! -konsertit saivat alkunsa, kun Heini Mielonen lähti eräänä joulukuisena iltana ajamaan yksin lumisateessa selloineen ja looppereineen Helsingistä kohti pohjoista Kärsämäkeä tarkoituksenaan viettää joulua säveltäen taiteilijaresidenssi AiR Frosteruksen vanhassa pappilassa. Kaartaessaan autolla lumiseen maisemaan kauniin Pyhäjoen rannalle maisemasta siinsi mystisenä tumma, puhutteleva puukirkko. Heini sai residenssin aikana mahdollisuuden tutustua tähän rakennukseen, jonka on suunnitellut arkkitehti Anssi Lassila. Rakennuksen puhutteleva tunnelma sai Heinin säveltämään teoksen ”With Darkness And Light”.

Heini otti yhteyttä arkkitehti Anssi Lassilaan ja tästä heräsi Mielosen ja Lassilan kesken keskustelu arkkitehtuurin ja musiikin välisestä suhteesta. Tämän jälkeen Heini alkoi ideoida konserttisarjaa, jossa arkkitehtuuri toimisi musiikin inspiroittajana. Ajatuksesta innostuivat monet ihmiset ja myös Henna Helander Suomen Arkkitehtiliitosta (SAFA) lähti projektiin mukaan. Näin syntyi Arkkitehtuuri Soi! -konserttisarja, johon lähtivät uteliaina mukaan arkkitehdit Mikko Summanen, Niko Sirola, Kimmo Lintula ja Pekka Vapaavuori.

Arkkitehtuuri Soi! -konsertteja on kuultu syksyn aikana Mikko Summasen, Niko Sirolan sekä Kimmo Lintulan suunnittelemassa Kampin kappelissa Helsingissä sekä arkkitehti Pekka Vapaavuoren suunnittelemassa Kumun taidemuseossa Tallinnassa. Syksyn aikana konsertteja tulee lisäksi Ylivieskan kirkkoon ja Fazerin Vierailukeskukseen Vantaalle. Syksyn Arkkitehtuuri Soi! -konserteista tietoa FB:ssä @arkkitehtuurisoi -sivustolla.


Heini Mielonen on sellisti, säveltäjä, sanoittaja ja laulaja, joka konsertoi aktiivisesti sekä omin soolokonsertein, että muiden yhtyeidensä kanssa. Hän on työskennellyt vuosien varrella eri ammattiorkestereissa ja kamariyhtyeissä ja työskentelee tällä hetkellä apurahan avulla vapaalla kentällä yhdistäen akustista selloa sähköisiin efekteihin ja looper-tekniikkaan. Musiikissa ja säveltämisessä Heinille on tärkeää musiikin sointiväri, ”soundi”, hetkessä eläminen, heittäytyminen, musiikin improvisatorinen luonne sekä erilaisten mielenmaisemien luominen sellon monipuolisen ja rikkaan sointimaailman kautta. Syksyn 2022 aikana Heini esiintyy lukuisissa konserteissa eri puolilla pääkaupunkiseutua sekä maakunnissa. Heiniä voi seurata somessa FB:ssä ja IG:ssä @cellistheinimielonen ja youtubesta Heinin Cello Soul Music
-youtube kanavalla.


Antti Utriainen on monipuolinen muusikko, joka on erikoistunut erilaisiin kosketinsoittimiin. Antti on tehnyt yhteistyötä mm. Jukka Tolonen Band, Niko Ahvonen & Tilanteen Herrat, Eero Koivistoinen, Sakari Kukko ja Jukka Gustavsonin kanssa. Soittamisen lisäksi hän on tehnyt paljon myös sävellys- ja sovitustöitä esim. elokuviin ja teattereille. Antilla on useita omia projekteja ja hän on julkaissut kaksi soololevyä, Antti Utriainen Trio (2010) ja Antti Utriainen Expansion (2014).


Basisti/säveltäjä Sampo Tiittanen on jazzin ohella työskennellyt mm. useissa teatterituotannoissa ja kirjoittanut sävellyksiä ja sovituksia sekä big bandeille että iskelmäyhtyeille. Tiittasen soitossa intuitiivinen lähestyminen yhdistyy tarttuvaan svengiin.